RSS

Porterówka

23 Kwi

Kawa z odrobiną porterówki jest wyśmienita. Ma się rozumieć!

Porterówka przepis:

pół litra spirytusu
1l portera
2 łyżki miodu
1/2 laski wanilii
15-20 rodzynek
pół laski cynamonu
3 goździki

Aby powstała nalewka porterówka działamy krok o kroku:

– Porter trzeba zagrzać – niemniej jednak nie zagotować!
– Do ciepłego portera dodajemy rodzynki plus przyprawy i wlewamy miód
– Gdy ostygnie dolewamy alkoholu i uważnie trzeba zmieszać
– Tak przygotowaną nalewkę odkładamy na tydzień
– Gdy minie tydzień przetaczamy do wcześniej przygotowanych karafek

Reklamy
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Kwiecień 23, 2012 w Uncategorized

 

Tagi: , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: