RSS

Malibu – likier kokosowy

23 Kwi

Zrobione w domu malibu na pewno zrobi furorę na imprezie

Oto kilka elementów potrzebnych do przygotowania

20 dag wiórków kokosowych
szklanka spirytusu (bądź pół litra wódki)
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Najprostszy likier do przygotowania

– Wsypujemy wiórki kokosowe do naczynia oraz zalewamy alkoholem
– Ta mieszanina musi postać 3-4 dni
– Mieszamy skład obu puszek
– Cedzimy wyklarowany alkohol od wiórków
– Dodajemy wódkę i spirytus powoli do mleka skondensowanego
– Karafki wypełniamy starannie połączoną całością
– Ustawiamy je w lodówce na 2-3 dni

Dodatkowo:

Trzeba absolutnie pamiętać żeby wlewać alkohol do mleka a nie odwrotnie!

Nasączone i odcedzone wiórki można wykorzystać do ciasta czy też deseru

Likier jest za mocny? Bez obaw! Wlej kapkę mleka aż będzie odpowiedni 🙂

Malibu z mlekiem bo najlepszy drink na damskie spotkanie 😉

Reklamy
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Kwiecień 23, 2012 w Uncategorized

 

Tagi: , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: