RSS

Amaretto

23 Kwi

Wspaniała słodkawo-gorzka nalewka o czewrwonobursztynowej barwie

Amaretto przepis

szklanka posiekanych migdałów
1 laska wanilii
2 szklanki białego cukru
1 szklanka brązowego cukru
2 kubki spirytusu 95%
2 kubki wody

Amaretto likier uzyskamy właśnie w ten sposób:

– Migdały rozgniatamy oraz dodajemy do naczynia
– Dołączamy do orzechów laskę wanilii
– Syrop cukrowy produkujemy z zagotowanej wcześniej, ciepłej wody oraz szklanek cukru
– Trzeba przestudzić powstały syrop
– Przestudzony wiążemy z alkoholem oraz całość przelewamy do słoja
– Naczynie z zawartością odkładamy na 4 tygodnie, miejmy na uwadze aby wstrząsnąć całością co trzeci dzień
– Po miesiącu, trzeba nalewkę odfiltrować i przelać w karafki
– Karafki muszą postać pół roku

Advertisements
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Kwiecień 23, 2012 w Uncategorized

 

Tagi: , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: