RSS

MALINÓWKA – NALEWKA Z MALIN

08 Kwi

Jest bardzo charakterystyczna jeżeli chodzi o letnie przetwory, w dodatku łatwa do przyrządzenia

 

Co potrzebujemy do przygotowania?

2 kg dojrzałych owoców malin
0,7 kg cukru białego
0,5 l spirytusu
0,5 l wódki

 

 

 

 

 

Od czago zaczynamy przyrządzanie?
– Wpierw znajdźmy akuratnie pojemne naczynie ażeby wsypać owoce i zasypać je cukrem
– W momencie kiedy zaczną puszczać soki, wlejmy do naczynia spirytus
– Teraz malinówka musi postać około tygodnia w suchym miejscu
– Po tygodniu jest moment na dolanie wódki
– Tym razem nalewka malinowa potrzebuje mniej więcej czterech tygodni fermentowania
– Po tym okresie odcedzamy i przelewamy do czystych butelek
– Po pięciu miesiącach stania w butelkach nalewki są gotowe aby gościć na naszym stole

Advertisements
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu Kwiecień 8, 2012 w Uncategorized

 

Tagi: , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: